Sunday, September 27, 2009

Fall Fest! See on ülikool!

See nädal oli tõeliselt peo nädal - ei mitte selles mõttes, et mina oleksin nädal aega poppi pannud ja pidutsenud, vaid ülikool pidutses, sest toimus nn Fall Fest (sügise festival kui üritada pisut tõlkida). Fall Festi traditsioon on päris vana, tavaliselt tähistatakse sellega ülikooli peamise jalka või pesapalli või mingi muu spordiala tiimi uue õppeaasta esimest mängu kodustaadionil. Selle raames korraldatakse nädal otsa erinevaid üritusi - kas siis muusikaüritused, teater, tantsuetendused või mõne kuulsa professori loengud. Üritus kulmineerub laupäevase paraadi ja (meie kooli puhul ) jalkamänguga. Paraadil näitavad end kõik ülikooli osakonnad ja erinevad võistkonnad, kuna meie väga hea tuttav töötab ülikoli raadiojaamas, siis saime ka osaleda paraadil ja esindada ülikooli raadiot. Üritus lõppes nagu enamus üiritusi Eestiski ilutulestikuga. Enne muidugi toimub ka Fall Festi kuninga ja kuninganna valimine, täpselt nagu Ameerika filmides. Sisuliselt on muidu tegemist sarnase üritusega nagu Tartu ülikooli puhul tudengite kevadpäevad või sügispäevad. Selle raames korraldati üritusi muidugi ka tudengite vanematele - jah taaskord majutati tudengite vanemad, kes seda soovisid, ülikooli hoonetesse. Vanemad käivad siin tudengitel päris tihti külas. Samal ajal toimus ka ülikooli lähedal asuval tänaval oma festival oma bändide ja pudi-padi laadaga. Seth soovitas meil proovida Tate streeti popimat jooki - mullikokteili. Tegemist on muidu tavalise jäätisekokteiliga, aga see sisaldab tapioca (mingi Brasiilia taime tärklis, mis närides tundub nagu mollusk ja ei oma praktiliselt mingit maitset) mullikesi. Kui seda juua kõrrega ja saad kätte ühe mullikese, tundubki nagu sööksid mingeid molluskeid.
Peagi saabub sügisvaheaeg - just nagu keskkooliski - ja meid peaks viidama ekskursioonile Philadelphiasse. Enne vaheaega on muidugi mid term exams ( järjekordsed eksamid, nagu neid siin vähe oleks)- sisuliselt iga päev on mingid eksamid. Prantsuse keeles on mul ühe kuu jooksul olnud viis eksamit, ajalootunnis kolm eksamit ja essee, aga ikkagi on aega sõpradega välja minna või midagi ette võtta. Sellel nädalal algavad võrkpallis play-off 'id ja siis selgub, mis koha meie tiim viimaks saab - eelmine mäng ei läinud meil just kõige paremini ja langesime kokkuvõttes neljandaks, aga sellel kõigel pole tähtsust, loevad vaid play-off'id. Hoidke siis pöialt, et meie tiimil hästi läheks. Järgmisel nädalal peaks olema ka mu esimene aikido treening.
Reedel korraldasid paar kohalikku tudengit enda pool nn Black Light Party - ühed populaarsemad peod tudengite hulgas - idee on selles, et kõik peole minejad peavad kandma valget T- särki ja siis võtma kaasa highlighteri ( no see on see neoonvärvidega pliiats) ja siis kogu peo vältel üritatakse üksteise T-särkidele midagi joonistada või kirjutada ning teatud valguslampide tõttu hakkab highlighteriga kirjutatud tekst pluusil ja nahal helendama. Pidu ise toimus küllaltki ülikooli lähedal ehk vaid kilomeetri kaugusel, aga kui otsustasime paari sõbraga koju minna, ütles peo omanik, et oleks liiga ohtlik koju jalutada ja ta tõi meid autoga koju. Ma ei ole kuulnud, et kellegiga midagi kuskil juhtunud oleks, aga campuse politseile pidavat rahvusvahelised tudengid peavalu valmistama, sest nad liikuvat alatihti üksinda või paarkaupa igal ajal mööda linna ringi ja see pidavat olema ohtlik. Ja just selle pärast pidavatki ameeriklased end varustama püstolitega, et ohtu vähendada.
Seagripi paanika tõuseb ka - ülikooli hoonete peasissekäigu ette on paigaldatud mingi desinfitseeriva aine pihustid ja WC'desse on ilmunud hoiatavad kirjad, et kraani võib kinni keerata vaid paberrätikut kasutades. Muidu on kõik tavaline ja töine, temperatuur püsib ikka 20 - 25 kraadi vahel, aeg-ajalt sajab vihma, aga muidu pole väga aru saada, et sügis käes oleks. Teie aga püsige lainel ja pange sügismantlid selga!

No comments:

Post a Comment