Sunday, September 20, 2009

Meie võit!

Just nii, möödunud esmaspäev algas minu tiimi võiduga võrkpallis. Mängimistingimused olid pehmelt öeldes kehvad - just sel päeval tabas Greensborot kohutav vihmasadu ( ok mitte Eesti mõistes kohutav, see tähendab, et vihm polnud külm ja tuult ka polnud ja vihmasadu polnud ülitugev, aga mäletate ehk veel, et ma pole siin peaaegu kuu aega vihma näinud, nii et see oli siiski kohutav vihmasadu), aga ega siis vihmasadu võrkpallimängu takista. Meie tiimilt aga võttis see pisut julgust ära - kuuest mängijast ilmus kohale vaid kolm, vastasmeeskond aga seevastu oli täies rivistuses kohal. Sellegipoolest suutsime mängida võiduni. Sama tulemust kordasime kolmapäeval, sedapuhku küll ilma vihmata. Seega oleme hetkel tabelis kolmandad (ei, kokku ei ole kolm võistkonda, on kaheksa).
Möödunud teisipäeval aga ilmus ülikoolilinnaku ( edaspidi campus) territooriumile relvastatud röövel. Tegelikult polnud asi vast tõsine, aga olime just loengus ja professor muuseas ütles, et kahjuks ei saa ta meid õigel ajal loengust vabaks lasta, sest campuse territooriumil viibib keegi relvastatud mees, kes oli mõni hetk tagasi osalenud poeröövis ja nüüd põgenenud campuse territooriumile. Kõik tudengid saavad sellest informatsiooni oma meiliaadressile. Tegelikult on relvastatud kurjategijate ilmumine campuse alale vist päris tavaline nähtus, sest paar päeva hiljem saime jälle meilile sarnase teate. Pigem üritatakse lihtsalt tudengeid ohu eest teavitada ja kõike kontrolli all hoida. Pooltel juhtudel ei ole tegelikult keegi kindel, kas kahtlusalune päriselt ka campuse alal on, aga kui ta juba seal lähedal liigub, saavad kõik hoiatusmeili. Siis on veel lahedad tuletõrjeõppused ühikas. Kui tuletõrjealarm läheb tööle, peavad kõik ühika ette kogunema, need kes seda ei tee, võivad trahvi saada, vahet pole, et sa just duši alt tulid ja oled vaid saunalina väel.
Campuses on vapustav postiteenuse süsteem, üritasin nimelt paar kirja koju saata, aga paraku läks see üle kivide ja kändude. Kirja saab saata campuse postkontoris, aga oh õnnestust, nad ei müü seal marke, millega saaks kirju Euroopasse saata, selleks tuleb minna linnast väljas asuvasse postkontorisse. ( postkontorid on ka mingipärast koondatud suurtesse ostukeskustesse ja kesklinnast neid ei leiagi) Ma vist juba mainisin, et ühistransport on siin praktiliselt olematu, nii et võite pakkuda, kas ma jõudsin enne postkontori sulgemist tagasi.
Nätukene Lõunast ja Põhjast. Põhja Carolina (NC Ameeriklastel muide on komme kõikvõimalikke lühendeid välja mõelda ja siis neid kõnes kasutada, antud lühend on küll Põhja Carolina ametlik tähtlühend, aga näiteks reedel ilmub professor auditooriumi ette ja tervituseks teatab TGIF (loe tiigiiaif), millega ta tegelikult tahab öelda Thank God it's Friday ((tänu jumalale on reede)) asub tegelikult lõuna ja põhja vahel, aga kohalikud väidavad, et pigem võiks NC arvata lõuna hulka. Lõunale on iseloomulik rahulikum elustiil - ma pakuks, et tudengite kohta see küll ei käi, igasugu aktiviste jookseb siin ringi. Tegelikult pean ausalt tunnistama, et mul pole selle kuu aja jooksul siin kordagi olnud juhust, et nüüd pole mul tund aega midagi teha ja võiks näiteks telekat vaadata. Kool, õppimine , trenn, klubid, ringid, vabatahtlikutöö, töö, tudengiteorganisatsioonid, õhtune õlle või kohv, sõpradega väljaminek - kõik see peab ära mahtuma ühe tõelise ameerika tudengi ühte ainsasse päeva ja nii iga päev. Aga lõuna osariike peetakse ka pisut rumalateks, võibolla nende aegluse pärast. Lõuna osariikidest pärit inimsesed on kindla peale juhmid ja talumatult aeglased põhjaosariikide inimeste vaatevinklist ja põhjaosariikide inimesed lõuna jaoks jälle talumatult närvilised. Lugu on umbes sama nagu meie suhtume oma põhjanaabritesse ja Lätisse. Lihtsalt niisama tore fakt, aga terve campuse territoorium kubiseb oravatest, neid võib näha igal pool mööda puid jooksmas ja nad ei karda pea üldse inimesi.
Saatke mulle Eesti lipp ja kotike kamajahu:D , muidu püsige lainel ja nautige sügist - siin on sügis väga talutav, temperatuur püsib ikka 20-25 kraadi juures ja seda ka öösel.

4 comments:

  1. Heh. nagu aru saan, siis sa ei käinud Kruusmaa inglise keele grupis. Meile leivtas ta seda TGIF väljendit vägagi edukalt ja iga reede sai sellega lõpetatud:D:D

    ReplyDelete
  2. Käisin tegelikult küll Kruusmaa grupis ja olin selle väljendiga varem tuttav, aga siin oli see parim ( loe: viisakaim) väljend selgitamiseks.

    ReplyDelete
  3. Sa oled nii kallis! Veidikene piparmünti?

    ReplyDelete
  4. ainult koos sinuga, piparmünditeel pole sama maitse, kui me ei aruta koos maailma probleemide üle.

    ReplyDelete